Supa će vas najbolje zagrejati u zimskim danima, a cela porodica će uživati u u ukusu čorbe od šargarepe i karija.
Možete je poslužiti kao predjelo, lako se pravi i ima autentičan orjentalni ukus.
Sastojci:
- 8 srednjih šargarepa
- 5 struka vlašca
- 50 g maslaca
- 500 ml supe od povrća
- 125 ml pavlake
- 125 ml bistrog soka od jabuke
- 1 kašika meda
- 2 kašike sirćeta
- 1 limun
- 1 kašičica karija u prahu
- prstohvat šafrana
- so i biber
Priprema:
Propržiti šargarepe i vlašac na maslacu, dodati med i pustiti da se smesa karamelizuje. U to sipati supu od povrća i sok od jabuke i kuvati na tihoj vatri oko 30 minuta, pa umešati pavlaku, sirće, kari i šafran. Na kraju dodati soli i bibera po ukusu. Masu sipati u blender da se dobije gusta i kremasta supa. Ukoliko želite da je pikantna, ukrasite je sitno iseckanim ljutim papričicama pre nego što je servirate.
Kurir.rs, Foto: Shutterstock