SOČNI PILAV, PRSTE DA POLIŽEŠ! Poseban sastojak daće mu neodoljiv UKUS! (RECEPT)

Shutterstock

Pilav je jelo koje ste sigurno spremali, ali vam predstavljamo malo drugačiji recept, koji garantuje fantastičan ukus!

Sastojci:

  • 1 belo pileće meso
  • 1 pakovanje svežih šampinjona
  • 2 praziluka
  • 2 čena belog luka
  • 1/2 manje glavice kupusa (oko 500 g)
  • 100 g pirinča
  • malo kikirikija
  • 100 g kukuruza iz konzerve ili kesice
  • so, biber
Profimedia 
foto: Profimedia

Priprema:

Belo meso skuvati u slanoj vodi, pa ga iseći na kockice kad se ohladi. Supu ostavimo za nalivanje pilava. Praziluk iseći na kolutove i propržiti na ulju, dodati dva čena belog luka, na listove iseckane šampinjone i sitno isečen kupus, kao za salatu. To sve pržiti nekoliko minuta pa dodati belo meso i pirinač. Posoliti i pobiberiti po želji, dodati kukuruz i malo sitno seckanog kikirikija, pa naliti supom u kojoj se kuvalo meso. Sve ovo staviti u rernu na 200 stepeni i peći 30 minuta.

Kurir.rs / Foto: Shutterstock

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: