Kupus je jedan od najvažnijih delova sarme. Međutim, Nije svaki kupus za sarmu. Odaberite sveži koji ćete sami ukiseliti, imaće poseban ukus, pre nego onaj vakumirani.
Naravno, važno je i - meso! Neki kuvari kažu da treba da se koristi samo svinjetina, a drugi će preporučiti mešavinu svinjetine i junetine. Bilo bi dobro izmešati delove svinjske plećke i vrata. U loncu treba da bude i malo dimljenog mesa koje će dati ukus i aromu.
Ne zaboravite da sarmu krčkate na slaboj vatri dva do tri sata, tako će biti najbolja!
Pirinač nije potrebno kuvati nego ga samo na par minuta potopiti u vodu.
Jedan mali trik koji će vam olakšati je ako sarmu u lonac slažete Vertikalno, a ne vodoravno. Lakše ćete je vaditi kada bude skuvana, a i tako se sarma neće odmotavati ni okretati.
Kurir.rs/Večernji/Foto: Profimedia