SARMA KAO DA JE VAŠA BAKA SPREMALA! Ovo su TRIKOVI koje morate znati kada pripremate omiljeno SLAVSKO jelo!
Kupus je jedan od najvažnijih delova sarme. Međutim, Nije svaki kupus za sarmu. Odaberite sveži koji ćete sami ukiseliti, imaće poseban ukus, pre nego onaj vakumirani.
Naravno, važno je i - meso! Neki kuvari kažu da treba da se koristi samo svinjetina, a drugi će preporučiti mešavinu svinjetine i junetine. Bilo bi dobro izmešati delove svinjske plećke i vrata. U loncu treba da bude i malo dimljenog mesa koje će dati ukus i aromu.
Ne zaboravite da sarmu krčkate na slaboj vatri dva do tri sata, tako će biti najbolja!
Pirinač nije potrebno kuvati nego ga samo na par minuta potopiti u vodu.
Jedan mali trik koji će vam olakšati je ako sarmu u lonac slažete Vertikalno, a ne vodoravno. Lakše ćete je vaditi kada bude skuvana, a i tako se sarma neće odmotavati ni okretati.
Kurir.rs/Večernji/Foto: Profimedia