Kljukuša je jedno od osnovnih i tradicionalnih jela bosanske kuhinje. Izvorno, ova pita se pravi samo od izrendanog krompira, brašna, začina i ulja, dok modernije verzije ovog jela uključuju i sir, jaja i meso. Možete je služiti za doručak, ručak pa i za večeru.
Osim toga, priprema ovog jela ima mnoštvo kombinacija. Mi vam donosimo recept kljukuše čiji su osnovni sastojci krompir i piletina.
Sastojci koji će vam biti potrebni za ovo jelo su:
- 4 krompira
- 300 gr pilećeg filea
- 2 jaja
- 1 glavica luka
- voda
- 2 šolje brašna
- 4 kašike ulja
- so, biber
- malo maslaca
Način pripreme:
Piletinu iseckajte na kockice, začinite biberom i solju i propržite na vrelom ulju. Krompir oljuštite i takođe iseckajte na kockice.
U velikoj posudi umutite testo od brašna, vode, jaja i ulja i dodajte krompir i piletinu. Sve promešajte, izlijte u pleh i pecite.
Kada kljukuša poprimi zlatnosmeđu boju izvadite je iz rerne, premažite puterom i vratite u rernu još nekih pet minuta.
Kada je kljukuša gotova premažite je pavlakom. Servirajte uz kupus salatu.
Kurir.rs/Klix.ba/Foto: Profimedia