Božićni post je krenuo i iako je veoma važno šta stavljate usta tako je važno i šta vam iz usta izlazi. Kako bi vam post prošao u miru, nudimo vam recept po oca Gavrlila
Sastojci:
- 350 g bukovača
- 4 krompira
- 4 šargarepe
- 3 sveže paprike
- sveže mleveni paradajz (ili paradajz-pire)
- so
- začini po želji
Priprema:
1. Iseckati krompir na kriške, šargarepu na kolutove, svežu papriku na krugove, a pečurke bukovače na kocke.
2. Sve sastojke poređati u vatrostalni ili zemljani sud. Staviti začine po ukusu.
3. Pomešati sveže mleveni paradajz (paradajz-pelat (pire) ili što gušći gusti sok od paradajza) sa vodom i preliti preko povrća tako da povrće ogrezne u sosu.
4. Peći u rerni dok voda ne ispari.
POGLEDAJTE BONUS VIDEO: