SITI UMOM I TELOM! Posno jelo na vodi po receptu oca Gavrila! MUDROST U IZBORU

Shutterstock

Božićni post je krenuo i iako je veoma važno šta stavljate usta tako je važno i šta vam iz usta izlazi. Kako bi vam post prošao u miru, nudimo vam recept po oca Gavrlila

Sastojci:

  • 350 g bukovača
  • 4 krompira
  • 4 šargarepe
  • 3 sveže paprike
  • sveže mleveni paradajz (ili paradajz-pire)
  • so
  • začini po želji

Priprema:

1. Iseckati krompir na kriške, šargarepu na kolutove, svežu papriku na krugove, a pečurke bukovače na kocke.

2. Sve sastojke poređati u vatrostalni ili zemljani sud. Staviti začine po ukusu.

3. Pomešati sveže mleveni paradajz (paradajz-pelat (pire) ili što gušći gusti sok od paradajza) sa vodom i preliti preko povrća tako da povrće ogrezne u sosu.

4. Peći u rerni dok voda ne ispari.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: