Vreme je posta, pa tako mnogi paze koje namirnice koriste kada kuvaju. Kako bi ostali dosledni, a istovremeno pripremili ukusan ručak, predlažemo vam da napravite posne punjene paprike! Potrebno je:
- 10 paprika, može suvih;
- 200 gr kuvanog pirinča;
- 1 praziluk;
- veza blitve;
- 1 veća šargarepa;
- 2 kašike ajvara;
- 100 ml kuvanog paradajza;
- 2 paradajza ili krompira;
- so, biber;
- 4 čena belog luka;
- ulje.
Profimedia
Priprema:
Na ulju propržiti seckan praziluk pa dodati rendanu šargarepu. Blitvu obariti pa iseckati. Pirinač skuvati, ali ne sasvim. U prženi praziluk dodati obaren pirinač, iseckanu blitvu, ajvar, seckan beli luk, biber, so pa sve izjednačiti.
Paprike oprati, izvaditi semenke pa napuniti. Paradajz ili krompir iseći na tanje kriške i zatvarati paprike. Pleh obložiti pek papirom, malo pouljiti i poređati paprike. Sipati kuvan paradajz preko njih i ulje.
Profimedia
Kurir.rs/Bakina kuhinja/Foto: Profimedia