NAMAZ OD BELOG LUKA NA PREPEČENOM HLEBU JE ČISTO SAVRŠENSTVO! Potrebne su vam samo 3 namirnice, ukus će vas ODUŠEVITI!

Profimedia

Beli luk, osim što je izuzetno zdrav, daje poseban ukus mnogim jelima. Predlažemo vam da od njega napravite namaz, koji osim kao prilog uz meso, možete namazati i na komad prepečenog hleba.

Sastojci: beli luk, so, biber ,maslinovo ulje

Priprema:

1. Izaberite veće glavice belog luka (količina po izboru), nožem odsecite gornji deo tako da čenovi budu vidljivi. Tako odsečene glavice stavite u pleh u koji ste rasporedili malu količinu ulja (odsecite i donji deo pažljivo ako glavice ne mogu samostalno da stoje uspravno).

Profimedia 
foto: Profimedia

2. Beli luk prelijte maslinovim uljem (osim ukusa, tako ćete sprečiti da izgori), posolite i pobiberite. Pleh sa lukom prekrijte aluminijskom folijom i ubacite u rernu na 190 stepeni i pecite 40 do 45 minuta.

3. Uzmite donji deo pečene glavice i prstima pritisnite, pri čemu će čenovi lako izaći iz ljuske i biće mekani.

4. Osim što ga možete jesti kao prilog bilo kom mesu i povrću, savršena je poslastica namazana na komad prepečenog hleba. Možete ga i umešati ga u omiljenu testeninu ili čak čorbu ili ga umešajte u pire od bilo kog povrća.

Shutterstock 
foto: Shutterstock

Kurir.rs / Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: