IGRALIŠTA, FONTANE, ZIMSKI SADRŽAJI... Kragujevac dobija najlepši i najmoderniji retail park u Srbiji

Kurir

Centralni grad Šumadije dobija najveći retail parka u Srbiji. Shodno svetskim trendovima reč je o najvećoj i najatraktivnijoj lokaciji u Kragujevcu, na mestu nekadašnjeg Elvoda, koja je ujedno i najveća građevinska parcela u gradskom jezgru.

- Prva faza od 18.000m2 biće realizovana od juna 2020. godine i namenski se izgrađuje za već poznate zakupce. Reč je o prestižnim svetskim brendovima i renomiranim trgovinskim lancima. U okviru retail parka će biti i caffe restoran na preko hiljadu kvadrata sa preko 300 sedećih mesta - kaže nam Nikola Vručinić, autor projekta i suvlasnik "Raj parka".

Kurir 
foto: Kurir


Pored toga gradi se najveća igraonica za najmlađe na preko 3.500m2 za decu svih uzrasta, a biće podeljena na razne tematske sadržaje.
- U okviru kompleksa biće i dva spoljna igrališta, velika fontana, avantura park, kao i zimski sadržaji u vidu klizališta, rekordno visoke jelke u Srbiji i božićnog bazara. U okviru parka će biti 350 parking mesta kao i multifunkcionalni prostor za koncerte i događaje koji će moći da primi preko 10.000 Kragujevčana - kaže Vručinić.

Kurir 
foto: Kurir


Prema rečima njegovim ovo će biti najveći poslovno-trgovinski centar na otvorenom sa najvećim brojem zabavnih sadržaja.


- Iako u Srbiji ima sličnih koncepata, mudro smo sačekali da tržiste retail parkova u Srbiji sazri i mogu reći da smo prikupili najbolja iskustva i sadržaje za ovakav koncept. Poznato je da ovakvi koncepti u svetu preuzimaju primat u odnosu na konvencionalne tržne centre zbog svoje ekonomičnosti i pristupačnosti funkcionalnosti.- ističe Vručinić.

Srbija po metru lokacija, kako pokazuju istraživanja renomiranih svetskih agencija biće jedna od najatraktivnijih lokacija u ovom Evropi.
Inače, ova lokacija od 4,5 hektara okružena je sa tri strane kategorisanim državnim putevima i tranzitima kroz grad i sa dve strane najfrekfentnijim raskrsnicama u Kragujevcu. Ujedno se nalazi u A gradskoj zoni, u samom srcu najvećeg kragujevačkog naselja Aerodrom sa oko 36.000 ljudi.

Kako saznajemo datum otvaranja krajem avgusta, a dogovoren je nastup najvece balkanske zvezde.

(D. I. Foto: Kurir)