PICA U TESTU JE BOLJA OD ORIGINALNOG RECEPTA! Prvi put su je napravili na Siciliji, a ukus je FANTASTIČAN (FOTO)
Pica u testu je drugačija od originalnog recepta za jelo koje je mnogima omiljeno, a mnogi su se složili da je ukus savremene verzije daleko bolji! Probajte i uverite se i sami!
Potrebni sastojci:
- brašno 800 g
- 2 jaja
- mlaka voda 80ml
- kvasac 1 kocka
- ulje 125ml
- mleko 250ml
- šećer malo
- so 2 kašičice
- šunka 200g
- kačkavalj 150g
- kisela pavlaka kašika
- origano kašičica
- kečap 200g.
Način pripreme:
Izmrviti kvasac u šoljicu i dodati malo mleka ,prstohvat soli i šećera i ostaviti na toplo. U veću činiju umešati 1 celo jaje i žumanac, vodu, ulje, mleko. Dodati kvasac iz šoljice. A zatim postepeno dodavati brašno i umesiti tako da se ne lepi za prste. Testo ostaviti na toplom da nadodje oko 45 min. Zatim testo podeliti na 4 dela. I razvuci ih na tanko. Podmazati pleh uljem pa razvuci jednu koru na dno.
Premazati je kečapom i posuti sa polovinom količine šunke. Preko staviti drugu razvučenu koru. Nju premazati pavlakom i posuti ostatkom šunke. Onda treću koru-testo pa premazati kečapom i rendanim kačkavaljem. I preko pokriti četvrtom razvučenom korom. Na sirovo lagano iseći na parče. I premazati belancem. Ostaviti tako pripremljeno da odstoji 20 min,a onda peći na 200 C oko 30 minuta, kad porumeni.
Kurir.rs/Foto: Profimedia