recept

ZAPEČENI KELJ JE ODLIČAN IZBOR ZA RUČAK! Zdravo jelo koje se BRZO sprema!

Shutterstock

Zapečeni kelj idealan je predlog za brz i zdrav ručak. Pripremićete ga lako, ukoliko pažljivo budete pratili recept.

Sastojci:

  • 1 kg kelja
  • 2 dl kisele pavlake
  • 2 kašike prezli
  • 4 kašike maslaca
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašika brašna
  • malo ulja
  • so i beli biber po ukusu
Profimedia 
foto: Profimedia

Priprema:

1. Glavicu kelja isecite na pet-šest komada i kuvajte desetak minuta u slanoj vodi, a zatim ocedite.

2. Vatrostalni sud premažite maslacem, složite kelj i pospite ga prezlom, prethodno proprženom na ulju.

3. Posebno izmešajte iseckan ili izgnječen beli luk, brašno i kiselu pavlaku, pobiberite pa time prelijte kelj.

4. Zapecite petnaestak minuta u rerni zagrejanoj na 250 stepeni i odmah poslužite.

5. Na isti način možete spremiti karfiol, prokelj i blitvu.

Profimedia 
foto: Profimedia

Kurir.rs/Foto: Shutterstock