ZA 10 MINUTA SPREMITE KALORIČNI DORUČAK UZ KOJI SE MRŠAVI! Bićete siti i ješćete 400 kalorija manje nego RANIJE

Profimedia

Ne preskačite doručak ako želite da smršate ili održite postojeću kilažu, osnovno je nutricionističko pravilo. U topljenju kilograma niti jedan stručnjak ne predlaže gladovanje. Naprotiv, savetuje se uravnotežena ishrana bogata belančevinama.

Profimedia 
foto: Profimedia

Sprovedena su istraživanja koja su dokazala da konzumacija kuvanih ili poširanih jaja u rano jutro zasićuje organizam. Zasitan doručak direktan je razlog zbog kojeg je većina ispitanika tokom dana pojela oko 400 kalorija manje nego kad su dan započinjali nekom drugom namirnicom.

Pozitivne učinke jaja osetili su samo oni ispitanici koji su konzumirali jaja sa minimalnom količinom masnoće. Na primer, stotinu grama kuvanog jaja ima oko 150 kalorija, dok ista količina jaja pečena na jednoj kašiki ulja ima 280 kalorija. Zapitajte se, koliko ste puta pekli jaja koristeći odokativnu metodu ulivanja ulja u tiganj.

Ako nemate posuđe za pečenje hrane bez ulja ili ne želite meriti masnoće na kašiku, a zainteresovani ste za gubitak nekoliko kilograma, možda je najbolje držati se najzdravijih metoda termičke obrade jaja – kuvanja ili poširanja.

Poširanje je proces kuvanja razbijenog jaja u vrtlogu vruće vode. I ne, nije tako komplikovano kako zvuči.

Profimedia 
foto: Profimedia

KAKO POŠIRATI JAJE?

1. Zagrejte vodu u dubljem loncu.

2. Razbijte jaje i stavite ga na plitki tanjir.

3. Kada voda zavrije, smanjite temperaturu na najmanje. Kutlačom napravite vrtlog u sredini vode u loncu.

4. U vodu dodajte jednu do dvije kašike alkoholnog ili jabukovog sirćeta.

5. Pažljivo ubacite razbijeno jaje u sredinu kipuće vode.

6. Kuvajte jaje otprilike tri minuta, odnosno dok ne postane belo i tvrdo spolja, ali tekuće u sredini.

ZA 10 MINUTA SPREMITE KALORIČNI DORUČAK UZ KOJI SE MRŠAVI! Bićete siti i ješćete 400 kalorija manje nego RANIJE Izvor: Youtube

Kurir.rs/Zadovoljna.hr/Foto: Profimedia