Pšenica je zdrava za rad creva, a na taj način ćete popraviti i vaš imunitet.
Žito takođe podstiče metabolizam i sadrži gvožđe, cink, selen kao i vitamin B.
Sastojci:
- 1 kg pšenice
- 50 g suvog grožđa
- 50 g oraha
- 50 g lešnika
- 50 g badema
Priprema:
1. Potopite pšenicu preko noći, pa je sutradan polako kuvajte na tihoj vatri najmanje tri sata.
2. Vodu dolivajte polako, tako da je nikad ne bude previše.
3. Orah, lešnik i bademe sameljite.
4. Pred kraj kuvanja dodajte ih u žito i kuvajte još desetak minuta.
5. Masu ohladite i čuvajte u frižideru.
6. Jedite kad god osetite glad, s malo meda, cimeta ili kakao praha (po želji), a možete dodati i malo cimeta i muskatnog oraščića.
Ovako ćete ojačati organizam tokom posta
Pšenica je izbačena iz nekih dijeta, kao što je - na primer - paleo-dijeta, a ne smeju je konzumirati ni osobe osetljive na gluten.
Međutim, veoma je zastupljena u mediteranskoj ishrani, koja je poznata po tome da je veoma korisna za zdravlje. Odlična je za zdravlje creva, podstiče metabolizam i sadrži gvožđe, cink, selen, kao i vitamin B! Napravite ovaj recept i uživajte u svim blagodetima pšenice po zdravlje.
(Kurir.rs / Foto: Shutterstock)