HRANA ODLIČNA ZA VAŠ IMUNITET: Ovo je najlakši način da napravite ŽITO! (RECEPT)

Shutterstock

Pšenica je zdrava za rad creva, a na taj način ćete popraviti i vaš imunitet.

Žito takođe podstiče metabolizam i sadrži gvožđe, cink, selen kao i vitamin B.

Sastojci:

- 1 kg pšenice

- 50 g suvog grožđa

- 50 g oraha

- 50 g lešnika

- 50 g badema

Priprema:

1. Potopite pšenicu preko noći, pa je sutradan polako kuvajte na tihoj vatri najmanje tri sata.

2. Vodu dolivajte polako, tako da je nikad ne bude previše.

3. Orah, lešnik i bademe sameljite.

4. Pred kraj kuvanja dodajte ih u žito i kuvajte još desetak minuta.

5. Masu ohladite i čuvajte u frižideru.

6. Jedite kad god osetite glad, s malo meda, cimeta ili kakao praha (po želji), a možete dodati i malo cimeta i muskatnog oraščića.

Shutterstock 
foto: Shutterstock

Ovako ćete ojačati organizam tokom posta

Pšenica je izbačena iz nekih dijeta, kao što je - na primer - paleo-dijeta, a ne smeju je konzumirati ni osobe osetljive na gluten.

Međutim, veoma je zastupljena u mediteranskoj ishrani, koja je poznata po tome da je veoma korisna za zdravlje. Odlična je za zdravlje creva, podstiče metabolizam i sadrži gvožđe, cink, selen, kao i vitamin B! Napravite ovaj recept i uživajte u svim blagodetima pšenice po zdravlje.

(Kurir.rs / Foto: Shutterstock)