Sastojci:
Testo:
Oko 1 kg brašna
1 kocka svežeg kvasca
1 kašičica soli
2 kašičice šećera
250 ml mlakog mleka
250 ml mlake vode
1 šoljica ulja
Fil:
1 kesica pudinga po želji
3 kašike šećera
1/2 l mleka
Za premazivanje:
2-3 žumanceta
1/2 margarina šećer u prahu
topljena čokolada
Priprema:
Brašno, so i šećer pomešajte i dodajte izmrvljen kvasac, a zatim ulje, mlako mleko i vodu. Zamesite testo i ostavite da nadođe. Zatim, skuvajte puding po uputstvu s kesice.
Testo podelite na 5 loptica i svaku oklagijom rastanjite na površini posutoj brašnom, filujte skuvanim i hladnim pudingom, pa zatim uvijte kiflicu. Svaku premažite umućenim žumancem, ostavite malo da narastu, pa pecite oko 40 minuta na 180 stepeni.
Na vruće kiflice stavljajte pomalo margarina, ostavite ih u rerni još tri minuta, izvadite pa prekrijte krpom da omekšaju. Kiflice služite ohlađene, posute šećerom u prahu ili istopljenom čokoladom.
Kurir/Foto: Shutterstock