Iako se za večeru preporučuje laganija hrana, povremeno dajte sebi oduška i pripremite ukusno jelo čije kalorije nećete brojati. Večeras obradujte ukućane pica piroškama, nećete pogrešiti.
Sastojci:
- 400 grama brašna
- 15 grama kvasca
- kašika šećera
- malo soli, 200 mililitara mleka
- 1 jaje
Za nadev:
200 grama kačkavalja 150 grama šunke 200 grama šampinjona paradajz sos
Način pripreme:
Mleko zagrejte i u njega rastopite kvasac. Potom dodajte šećer, jedno žumance, brašno i so. Zamesite testo.
Ostavite testo da odstoji nekih tridesetak minuta. Izvadite ga, premesite, a potom razvaljajte do debljine od pola centimetra. Testo isecite na krugove.
Na jednu polovinu kruga stavite malo paradajz sosa, šunke, sira i šampinjona. Preklopite i pritisnite viljuškom sa svih strana.
Pecite ih u dubokom ulju. Ukoliko niste ljubitelj prženog testa, premažite ih preostalim belancetom i ispecite.
Servirajte uz jogurt i omiljenu salatu.
Kurir.rs/Klix/Foto: Profimedia