Istraživanje objavljeno koje je u jednom akademskom časopisu Žurnal pokazalo je da većina ljudi svoju kafu kuva na pogrešan način.
Dokazali su da ljudi koriste previše zrna kafe koja su sitno mlevena, što vodi do lošijeg ukusa i potrošnje previše proizvoda. Istraživači su rekli da bi kafa zapravo trebalo da bude od većih zrna koja nisu u potpunosti samlevena jer se tako dobije puniji ukus, a jačina kafe ostaje ista, dok potpuno samlevena zrna ostavljaju gorak ukus.
Takođe, ovim se načinom i štedi. Naime, manje zrna potrebno je za kuvanje kafe, što znači da ćete uštedeti na proizvodu i moraćete kupovati manje kafe. Iako su ljudi skeptični prema ovoj ideji, stručnjaci kažu da je ovo pravi način za korišćenje zrna kave koji će imati snažan ekonomski utecaj i stvoriti bolji način konuzmacije kafe u budućnosti.
Kurir.rs/Večernji list/Foto Shutterstock