PRIJATNO!
KRMENADLE S BELIM LUKOM! Sočno jelo koje će vas oduševiti! (RECEPT)
Ukoliko ne znate šta biste sutra napravili za ručak, predlažemo vam krmenadle s belim lukom. Lako se prave, a ukus je fantastičan!
Sastojci:
- 4 krmenadle bez kostiju
- 2 jajeta
- 2 kašike mleka
- 1 dl kisele pavlake
- 2 čena belog luka
- so,
- biber,
- biozačin brašno,
- prezle
Priprema:
1. Krmenadle dobro izlupati i posoliti. Umutiti jaja i mleko, a meso uvaljati u brašno, umočiti u smesu jaja i mleka i na kraju u prezle.
2. Šnicle kratko ispržiti na zagrejanom ulju sa obe strane kao kad želite da ih pohujete, pa složiti u vatrostalnu činiju i preliti mešavinom od preostalih jaja, izgnječenog belog luka, bibera, začina i pavlake i kratko zapeći u rerni.
Kurir.rs /Foto: Shutterstock