recept

NAPRAVITE SAMI KORDON BLU: Specijalitet je švajcarske kuhinje, a ništa SOČNIJE niste probali! (RECEPT)

Foto: Shutterstock

Originalna cordon bleu šnicla punjena sirom vodi poreklo iz Švajcarske. Počela je da se priprema pedesetih godina i svoje mesto u jednom kuvaru zauzima 1949. godine. Kordon blu (Cordon bleu) možete servirati uz bareni krompir i svežu salatu.

Sastojci:

6 većih komada pilećeg belog mesa 6 listova praške šunke 6 kriški trapista 4 jajeta 100 g brašna 50 g prezle 3 dl ulja so, biber

Priprema:

1. Meso pripremite dan ranije: svaki komad rastanjite i lagano izlupajte kuhinjskim čekićem. Posolite ga, na svaku šniclu stavite komad šunke i krišku trapista, preklopite i dobro stisnite ivice da se meso zalepi. Poslažite u činiju, prelijte sa dve kašike ulja i ostavite da prenoći u frižideru.

2. Panirajte tako što ćete meso umakati u brašno, potom u jaja, pa u prezle. Pržite u dubokom ulju na srednje jakoj temperaturi dok ne porumeni. Servirajte uz pržene krompiriće ili pire krompir, zelenu salatu i tartar sos.

Foto: Shutterstock