Sastojci:
125 g kisele pavlake
2 kašičice soli
2 kašičice šećera
1 kesica suvog kvasca
550 g belog brašna
ulje i brašno za podlogu
Priprema:
1. Izmešajte pavlaku sa 150 ml hladne vode pa dodajte 100 ml ključale vode. Dodajte šećer, so i kvasac, pa umešajte brašno tako da dobijete kuglu. Prekrijte i ostavite da stoji desetak minuta.
2. Namažite podlogu za mešanje uljem, pa premesite testo desetak sekundi i vratite ga u činiju. Posle desetak minuta ponovite proces, pa još jednom uradite isto, ali sad ga ostavite da odstoji sat vremena.
3. Pripremite kalup za pečenje (najbolje onaj uzak a dugačak), podmažite ga puterom i pospite brašnom.
4. Razvaljajte testo na debljinu od 2 cm, pa ga zarolajte kao kiflu i smestite u kalup za pečenje tako da spoj bude na dnu. Ostavite da narasta 60 do 90 minuta, pospite po vrhu malo belog brašna i pecite na 200 stepeni oko 45 minuta.
Kurir/Foto: Shutterstock