RIŽOTO S PARADAJZOM: Posni ručak po pravilima mediteranske ishrane (RECEPT)

Shutterstock

Za pripremu ovog lakog jela možete koristiti i svež paradajz kao i onaj iz konzerve, piše Lepa & Srećna

Sastojci: 400 gr paradajza iz konzerve 300 gr svežeg paradajza (može zamrznut) 250 gr pirinča za rižoto 1 glavica luka 2 čena belog luka 1kašika maslinovog ulja 2 kašike putera (izostavite u postu) 4 kašike parmezana 1 kocka za supu od povrća 2 kašike lista ruzmarina 2 kašike lista bosiljka Priprema: Iseckajte paradajz i izmiksajte u blenderu. Rastvorite kocku za supu u litar vode, pa polovinu polako dodajte u blender mešajući paradajz. Sipajte u šerpu, u ostatak supe i stavite da polako vri. Zagrejte puter i ulje u dubljoj šerpi, pa dodajte iseckan crni luk i dinstajte 6-7 minuta dok ne omekša. Dodajte sitno seckan beli luk i ruzmarin, kratko promešajte, pa dodajte i pirinač i pržite jedan minut na tihoj vatri. Polako dodajte vruću supu s paradajzom. Često mešajte, dodajući pomalo supu kako bude uvrila. Posle dvadesetak minuta, rižoto će već biti kremast jer će pirinač upiti svu supu. Poklopite i ostavite da malo stoji. Promešajte, dodajte bosiljak i servirajte posuto parmezanom (izostavite u postu). Recept: Kika K. Na sajtu Lepa & Srećna pročitajte još: PEČENI KROMPIR SA REŠ KORICOM

PILETINA ZA DIJETUOBROK SALATA OD KUPUSA I SARDINE

(Kurir.rs / Lepa & Srećna / Foto: Shutterstock)