Odličan recept za vikend ručak
Sastojci:
- 500 g junetine od buta
- 4-5 kašika ulja
- 1 crni luk
- 200 ml paradajz-pirea
- 3 dl piva
- 1 kašičica aleve paprike
- so, biber
- ruzmarin
- 2 kašičice naseckanog peršuna
- 20 g brašna
- 100 ml kiselog mleka
Priprema:
- Meso naseckajte na kocke, a luk sitno isitnite. Na ulju propržite meso, posolite ga, dodajte mu luk i dinstajte 10 minuta. Posudu sklonite s vatre, dodajte alevu papriku, pivo, paradajz-pire, biber i ruzmarin. Krčkajte na laganoj vatri dok meso ne omekša.
- Tokom dinstanja posudu protresite, a po potrebi dolijte i malo vode. Pod kraj dodajte brašno koje ste razmutili u malo hladnog piva i prokuvajte.
- Posudu sklonite s vatre, umešajte kiselo mleko, pospite peršunom i poslužite uz široke rezance i salatu po želji.