PRIJATNO!

PEČENI BADEMI SA MEDOM I CIMETOM: Zdravi su, ukusni, a možete ih grickati kao KOKICE! (RECEPT)

Shutterstock

Napravite grickalicu koja nije nezdrava i obradujte svoju porodicu ili prijatelje.

Sastojci:

  • 100 grama badema
  • 1/4 kašičice cimeta
  • 2 kašike meda

Priprema:

  1. Rastopite med na pari i dodajte mu cimet. Promešajte smesu, dodajte bademe pa ponovo sve dobro promešajte. Nakon toga bademe istresite u tepsiju u koju ste položili papir za pečenje i ubacite u prethodno zagrejanu rernu na 170 stepeni.
  2. Pecite ne više od 15 minuta, odnosno dok bademi ne poprime zlatnu boju (možete ih protresti jednom tokom pečenja). Nakon toga ih ostavite da se skroz ohlade kako bi se premaz stegao.
  3. Istresite ih u posudu i grickajte.

Kurir.rs, Foto: Shutterstock