Vreme je za lagane obroke koji čiste telo od toksina. Nikad nećete pogrešiti ako skuvate čorbicu punu zeleniša i jedete je tokom celog dana.
Sastojci:
1 glavica kelja
300 g piletine
1 struk praziluka
1 čen belog luka
ulje
2 srednja krompira
so, biber
aleva paprika
1 kisela pavlaka
gustin
Priprema:
1. Odvojiti listove kelja od glavice i obariti u kipućoj vodi desetak minuta. Isprati listove hladnom vodom i iseći ih na rezance.
2. Na ulju propržiti sitno iseckan praziluk i beli luk, zajedno s piletinom isečenom na krupnije komade. Dodati kelj i krompir sečen na krupne kocke, naliti vodom, posoliti po ukusu i kuvati oko 60 minuta.
3. Pred kraj dodati prstohvat mlevenog bibera i kašičicu aleve paprike. Zgusnuti jelo gustinom razmućenim u malo vode, pa servirati s kiselom pavlakom.
Kurir.rs, Foto: Profimedia