NAPRAVITE KREM ČORBU OD ŠARGAREPE I ĐUMBIRA! Vitaminska bomba koja će vas okrepiti

Shutterstock

Veoma je važno za organizam da na vašoj trpezi budu supe, čorbe koje su pune vitamina, proteina, nitrijenata koji su neophodni za borbu protiv raznih

Sastojci:

2 kašike maslinovog ulja

1 mali crveni luk

sitno iscekan i naredan komad svežeg đumbira (širine 4 cm)

1 čen seckanog belog luka

6 šolja supe (može i od kocke)

8 šargarepa iseckanih na kolutove

sok od pola limuna

1 šolja jogurta

so, biber

peršun

Priprema:

1. Zagrejte ulje na tiganju, smanjite vatru i dodajte luk da se dinsta dok ne omekša. Dodajte beli luk i đumbir i dinstajte oko dva minuta. Pojačajte vatru, dodajte šargarepu, pa u posudu dodajte bujon da provri. Smanjite vatru i ostavite da se sve kuva oko 25 minuta. Sklonite posudu s vatre i ostavite sve da se malo ohladi.

2. U nekoliko navrata smesu stavite u blender i dobro izmiksajte.

3. Prebacite sve u veliku posudu i ostavite da se ohladi u frižideru najmanje dva sata.

4. Pre posluživanja pomešajte sok od limuna i jogurt i jelo začinite po želji.

5. Ova supa se služi hladna ili blago topla, ali nikako ne ledena izvađena pravo iz frižidera.

Foto: Shutterstock