Veoma je važno za organizam da na vašoj trpezi budu supe, čorbe koje su pune vitamina, proteina, nitrijenata koji su neophodni za borbu protiv raznih
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
1 mali crveni luk
sitno iscekan i naredan komad svežeg đumbira (širine 4 cm)
1 čen seckanog belog luka
6 šolja supe (može i od kocke)
8 šargarepa iseckanih na kolutove
sok od pola limuna
1 šolja jogurta
so, biber
peršun
Priprema:
1. Zagrejte ulje na tiganju, smanjite vatru i dodajte luk da se dinsta dok ne omekša. Dodajte beli luk i đumbir i dinstajte oko dva minuta. Pojačajte vatru, dodajte šargarepu, pa u posudu dodajte bujon da provri. Smanjite vatru i ostavite da se sve kuva oko 25 minuta. Sklonite posudu s vatre i ostavite sve da se malo ohladi.
2. U nekoliko navrata smesu stavite u blender i dobro izmiksajte.
3. Prebacite sve u veliku posudu i ostavite da se ohladi u frižideru najmanje dva sata.
4. Pre posluživanja pomešajte sok od limuna i jogurt i jelo začinite po želji.
5. Ova supa se služi hladna ili blago topla, ali nikako ne ledena izvađena pravo iz frižidera.
Foto: Shutterstock