Ova poslastica oduševiće sve one koji je probaju, a evo kako da je napravite sami.
Sastojci:
1 jaje
prstohvat soli
130 g brašna
2,5 dl mleka
ulje za pečenje
100 g oraha
20 g šećera
1 vanilin šećer
malo cimeta
Za preliv:
2 žumanceta
2 jajeta
4 kašike šećera
300 ml belog vina
voće za dekoraciju
Priprema:
U dubljoj posudi izmešajte jaje i malo soli, pa postepeno dodajte brašno i mleko ili pola mleko - pola kiselu vodu. Od tako pripremljenog testa pecite palačinke.
Ispečene palačinke filujte orasima izmešanim sa šećerom, cimetom i vanilin šećerom.
Preliv:
žumanca, jaja i šećer izmešajte, dodajte vino i stavite u posudu zaronjenu u drugu posudu u kojoj vri voda. Mutite žicom za mućenje belanaca ili mikserom dok se masa ne pretvori u gustu penu.
Palačinke servirajte na topao tanjir i prelijte šatoom. Dekorišite ih svežim voćem po izboru i poslužite dok su tople.
Kurir.rs, Foto: Shutterstock