NAMAZ OD PATLIDŽANA! Poslužite ga ohlađen uz tost ili krekere! Cela porodica će uživati!
Napravite specijalitet uz koji će uživati cela porodica.
Sastojci:
500 g plavog patlidžana
150 g feta sira
3 čena belog luka
so, biber 1
kašika maslinovog ulja
malo soka od limuna
malo seckanog lista peršuna
Priprema:
1. Patlidžan operite, obrišite, pa stavite u podmazanu tepsiju. Očistite čenove belog luka, prelijte ih s malo maslinovog ulja, stavite pored patlidžana i pecite na 180 stepeni oko sat vremena (luk izvadite nakon dvadesetak minuta).
2. Pečeni patlidžan ostavite da se prohladi, pa mu ogulite ljusku. Stavite ga u blender ili izmiksajte štapnim mikserom. Dodajte sir, maslinovo ulje, sok od limuna i zgnječen beli luk. Dodajte soli i bibera po ukusu i na kraju sitno iseckan peršun.
3. Namaz čuvajte u tegli i poslužite ohlađen uz tost ili krekere.
(Kurir.rs / Foto:Shutterstock)