recept

NAPRAVITE PICU OD PALENTE! Italijanski specijalitet na srpski NAČIN će vas oduševiti

Shutterstock

Probali ste sve pice, ali ovaj recept sigurno niste.

Za podlogu:

1 šoljica instant palente

3 šoljice vode

prstohvat soli

1 kašičica maslaca

Za sos:

pasirani paradajz, kečap ili gusti paradajz sok

origano, bosiljak

malo soli

Ostali dodaci (po želji)

šunka

mocarela

pečurke

masline

luk

Priprema:

1. U šerpu sipajte vodu, posolite i sačekajte da provri. Dodajte prstohvat soli.

2. Uz neprekidno mešanje varjačom dodajte palentu u vodu i mešajte 1 minut. Dodajte maslac i nastavite s mešanjem na niskoj temperaturi dok se smesa ne počne odvajati od dna posude.

3. Skuvanu palentu sipajte u kalup obložen papirom za pečenje i izravnajte površinu lopaticom koju ste pokvasili hladnom vodom. Ostavite da se ohladi i stisne.

4. Na ohladenu palentu stavite kečap i sastojke po ukusu. Pecite na 200 stepeni 15 minuta.

5. Nakon pečenja ostavite da se pica ohladi kako bi se palenta stegla.

Foto: Shutterstock