NAPRAVITE PICU OD PALENTE! Italijanski specijalitet na srpski NAČIN će vas oduševiti
Probali ste sve pice, ali ovaj recept sigurno niste.
Za podlogu:
1 šoljica instant palente
3 šoljice vode
prstohvat soli
1 kašičica maslaca
Za sos:
pasirani paradajz, kečap ili gusti paradajz sok
origano, bosiljak
malo soli
Ostali dodaci (po želji)
šunka
mocarela
pečurke
masline
luk
Priprema:
1. U šerpu sipajte vodu, posolite i sačekajte da provri. Dodajte prstohvat soli.
2. Uz neprekidno mešanje varjačom dodajte palentu u vodu i mešajte 1 minut. Dodajte maslac i nastavite s mešanjem na niskoj temperaturi dok se smesa ne počne odvajati od dna posude.
3. Skuvanu palentu sipajte u kalup obložen papirom za pečenje i izravnajte površinu lopaticom koju ste pokvasili hladnom vodom. Ostavite da se ohladi i stisne.
4. Na ohladenu palentu stavite kečap i sastojke po ukusu. Pecite na 200 stepeni 15 minuta.
5. Nakon pečenja ostavite da se pica ohladi kako bi se palenta stegla.
Foto: Shutterstock