STARI RECEPT NAŠIH BAKA! Napravite najukusniji DOMAĆI KOH

Shutterstock

Stari recept za staru poslasticu koju su pravile naše bake.

Sastojci:

110 g maslaca

200 g šećera

5 jaja

1 kašičica ekstrakta vanile

1 kašicica praška za pecivo

1/2 kašičice soli

180 g brašna

4 čaše mleka

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Mikserom penasto umutite maslac sa 150 g šećera, dodajte vanilu i jedno po jedno jaje dok smesa ne postane vazdušasta i dok se ne udvostruči.

2. U drugoj činiji pomešajte brašno, so i prašak za pecivo, zatim tu mešavinu pažljivo umešajte varjačom u smesu s jajima.

3. Dobijeno testo sipajte u dublji pleh podmazan maslacem, nemojte koristiti papir za pečenje. Pecite dok ne dobije zlatnu boju, oko 30 minuta. Gotov je kada ivice počnu da se povlače od pleha, a kolač počne se vraća u prvobitni oblik kad prstom pritisnete sredinu. Možete ga testirati i čačakalicom - ako izađe suva, pečen je.

4. U šerpi zagrejte mleko sa preostalim šećerom i kuvajte ga desetak minuta na srednjoj vatri. Topao kolač svuda izbockajte viljuškom, prelijte mlekom i pustite da se ohladi do sobne temperature, a potom ga pre služenja stavite u frižider na najmanje jedan sat.

Kurir.rs

Foto: Shutterstock