Brzo napravite savršen kolač koji će probuditi sva čula.
Priprema:
1. Pomešajte mleveni keks, čokoladu i mleko i dobićete prvi sloj.
2. Skuvajte griz i šećer i dok je smesa topla, dodajte kokosovo brašno i dobro promešajte. Dobijenu masu stavite preko prvog sloja.
3. Za glazuru istopite slatku pavlaku i čokoladu (masa ne treba da provri) i na kraju u to dodajte puter i mešajte dok se i on skroz ne rastopi.
4. Prohladen drugi fil prelijte čokoladnom glazurom.
5. Ohlađen kolač staviti u frižider, pustiti da prenoći i postane čvrst da biste ga lakše sekli.
Sastojci:
- 300 g mlevenog keksa
- 200 g rendane čokolade
- 1 dl mleka
Beli deo:
- 1/2 l mleka
- oko 80 g pšeničnog griza
- 100 g šećera
- 200 g kokosovog brašna
Glazura:
- 1 dl slatke pavlake
- 100 g čokolade
- 40 g maslaca
Kurir.rs
Foto: Shutterstock