Ruska travarka Elena Feodorova Zitseva tvrdi da će nas korov spasiti od bolesti. Ona se kune u ove tri biljke: čičak, pirevinu i maslačak. Od ova tri korova može da se napravi piće ili čaj, a njihova kombinacija donosi telu apsolutno zdavlje.
Pirevina
Pirevina je ozloglašen korov koji nam je Bog bukvalno bacio pod noge. Ne postoji ni jedna bašta bez pirevine. Ne postoji bolest koju pirevina ne leč: od oftamologije do onkologije.
Pogledajte samo mačke i pse koji često znaju da pasu pirevinu. Za čoveka je ovaj korov neprocenljiv jer obnavlja poremećen metabolizam. Odvar od pirevine leči ciste, urinarne infekcije, izbacuje kamenje iz bubrega i žučnim kesama, leči bolesti pluća, hroničnog bronhitisa, crevnih bolesti, dijabetesa, hipertenziju.
Koren pirevine leči disfunkciju jajnika kod žena, tuberkolozu, furunkulozu. Jednostavno ne postoji kontradikcija kada se koristi pirevina. Zdravija je i ukusnija od pšenice. Od suvog korena se može napraviti i kafa ili kaša, a oni koji su živeli u ratno vreme dobro se sećaju ukusa ove biljke.
Maslačak
Maslačak je takođe korov. U rano proleće neophodno je obrati mlade listove maslačka, potopiti ih vodu da bi se oslobodili gorčine pa od njih napraviti salatu. Od ovog lišća se može skuvati i čorbica, a koren može da se ispeče sa krompirom.
Lišće maslačka leči anemiju, rak želudca i jetre, artritis, osteoporozu, upalu limfnih čvorova… U jesen ako vidite maslačak koji nije procvetao, iskopajte koren i osušite ga – to je čisto blago.
Čičak
Danas rak bukvalno kosi ljude. Čičak je biljka koja bukvalno staje na kraj svim kancerima. Čičak je u stanju da izleči dijabetes, bronhitis, artritis, reumatizam, osteoporozu, frakture kostiju, herniju, retke bolesti i td. Čičak je u stanju da izleči i hepatitis C.
Čičak leči tumor jetre kao i cirozu jetre. Pomaže u smanjenju holesterola, leči bubrege, izbacuje kamen iz bubrega i žuči. Koren čička sprečava grip i normalizuje temperaturu. Čaj od korena čička i cveta lipe uspešno leči prehladu i grip.
Od suvog i mlevenog korena čička može da se peče hleb i kuva kaša, a od lišća da se napravi ukusna čorbica ili salata. Kafa koju svi pijemo je otrov. Kafa treba da se pravi od suvog korena čička, maslačka i pirevine.
Elena Feodorova Zitseva savetuje da se korenje ovog korova vadi u rano proleće, ali može i u jesen. Da se prirodno suši, zatim melje i koristi za kuvanje kaša, kafe i pravljenje hleba.