Čorba koja će probuditi sva vaša čula.
Sastojci:
- :: 2 tikvice
- :: 1 celer
- :: 1 paprika
- :: 1 šargarepa
- :: 2 paradajza
- :: 5 listića bosiljka
- :: 20 g slanine
- :: 1 glavica luka
- :: 2 čena belog luka
- :: 20 g maslaca
- :: 200 g testenine
- :: parmezan
Priprema:
- Na zagrejanom maslacu popržite slaninu, pa dodajte seckani crni luk i beli luk. Kad postane staklast, dodajte iseckanu šargarepu, papriku i celer i kratko dinstajte.
- Paradajz stavite u vruću vodu, kuvajte nekoliko minuta, pa izvadite, ogulite i naseckajte, dodajte luku i nastavite da dinstate još 15 minuta. Dolijte vodu i poklopite, pa krčkajte dok povrće ne omekša. Desetak minuta pre kraja kuvanja ubacite naseckane tikvice.
- Skuvajte testeninu, pa je na kraju dodajte u čorbu. Pospite bosiljkom i parmezanom i poslužite.
Kurir.rs