NAPRAVITE SPECIJALITET OD KROMPIRA: Mladi krompirićí s ruzmarinom

Shutterstock

Sastojci:

mladi krompir

morska so - po ukusu

biber - po ukusu

maslinovo ulje

kašika senfa

kašičica meda

ruzmarin

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 200 C, krompir operite i osušite, a pleh obložite papirom za pečenje.

2. Krompire isecite, stavite u pleh, posolite i pobiberite. S grančica skinite iglice ruzmarina, iseckajte ih sitno i pospite po krompirima.

3. U posebnoj činiji razmutite senf, med i maslinovo ulje i tom smesom prelijte krompire, a onda sve dobro izmešajte.

4. Krompir stavite u rernu i pecite oko 45 minuta (zavisi od jačine rerne). Nakon 25 minuta krompir malo promešajte i vratite u rernu.

5. Gotov krompir služite dok je topao, najbolje kao prilog uz piletinu ili junetinu.

(Kurir.rs/Foto: Shutterstock)