LEKAR KOJI JE LEČIO OBOLELE OD KORONE: Najteže je kad vidite da čoveka iznose u kesi

Privatna Arhiva

Lekar Srđan Obradović (27) iz Čačka, koji je bio na prvoj liniji odbrane od korone, i sam se zarazio opakom infekcijom radeći svoj posao!

Mladi medicinar inače je zaposlen u službi angio-sale Opšte bolnice u Čačku, ali se dobrovoljno prijavio da pomaže kolegama na infektivnom odeljenju.

- Osećao sam izuzetnu malaksalost, ne mogu da opišem tu nesposobnost čoveka da podigne ruke, bio sam nemoćan. Posle toga sam dobio blagu temperaturu, 37,4, bolove u mišićima, zglobovima. Bili su to dovoljni simptomi da posumnjam na koronu, što se i potvrdilo - rekao je za Kurir Obradović, koji je bio u u KC Kragujevac, a sada u izolaciji čeka drugi negativan test. Veli i da ne zna gde se tačno zarazio.

Privatna Arhiva 
foto: privatna arhiva

- Od kolega niko nema simptome. U kontaktu sam bio jedino sa suprugom, koja je takođe zdravstveni radnik, i sada je u izolaciji. Imali smo zaštitnu opremu, stvarno nije fraza, sve smo imali - od alkohola, skafandera do maski. Vodilo se računa o tome, pa mi ostaje misterije kako sam se zarazio.

On se osvrnuo i na mesec dana rada na prvoj liniji odbrane od novog virusa:

- Mnogo je teško kad vidite da je čovek umro i da ga iznose u kesi. Iskreno, to mnogo pogađa sve kolege. Teško je videti nekoga da mu se pluća raspadaju i da se gasi. Ne znam kako je u ratu, ali ovo je možda slično!

Kurir.rs/M. Branković