RUSKI TOPLI SENDVIČI SU NAJBOLJI OD SVIH KOJE STE PROBALI: Spremite u tiganju, ne treba vam rerna ni toster (RECEPT)

Profimedia

Pikantan ruski preliv čini ovaj sendvič posebno ukusnim, piše Lepa&Srećna.

Sastojci:

kriške ražanog hleba

šunka sečena na režnjeve

gauda ili trapist

puter za prženje

Za preliv:

5 kašika majoneza

1 kašičica rena

1 čen belog luka

1/2 kašičice aleve paprike

1/2 kašike sitno seckanog crnog luka

Priprema:

Izmešajte sve sastojke za preliv i ostavite na hladnom.

Šunku isecite na deblje režnjeve i zagrejte na tihoj vatri na podmazanom tiganju. Izvadite na topao tanjir i ostavite na toplom.

Krišku hleba premažite puterom, spustite u vruć tiganj na namazanu stranu.

Sada premažite kašičicom preliva, stavite režnjeve šunke i kačkavalja.

Drugu krišku hleba namažite prelivom s jedne a puterom s druge strane. Stavite na krišku sa filom u tiganju, tako što preliv ide na kačkavalj.

Pržite na srednjoj vatri oko 3-4 minuta, pa pažljivo okrenite, tako da se kačkavalj otopi.

Gotovo je kad obe strane hleba budu reš pržene.

NA SAJTU LEPA&SREĆNA PROČITAJTE JOŠ:

ČORBA OD KOPRIVA BEZ BRAŠNA (RECEPT)

ŠTAPIĆI OD PRŽENICA (RECEPT)

MEKI BRZI KOLAČ S JAGODAMA (RECEPT)

Foto: Profimedia