Umesto dugog pohovanja tikvica koje pritom upijaju mnogo ulja, pripremite musaku na zdraviji način, piše Lepa&Srećna
Sastojci: 1200-1300 gr tikvica
500 gr svinjskog mesa
2 šargarepe
1 luk
so, biber, čili Za bešamel: 30 gr putera
2 kašike brašna
400 ml mleka Za preliv: 4 jaja
200 ml mlekaPriprema: Izdinstati seckan luk i šargarepu. Dodati meso i upržiti da pobeli. Za bešamel, otopite puter, sipajte brašno i ugrejte da pobeli, pa dodajte mleko razređujući sos polako. Začinite sušenim začinom i morskim oraščićem. Tikvice, po želji, oljuštite pa isecite na kolutove. Tepsiju namažite puterom, pa složite red tikvica, red mlevenog mesa sa povrćem. Završite tikvicama. Prelijte sve bešamel sosom pa pecite u rerni oko pola sata. Umutite jaja sa mlekom i začinite pa prelijte musaku i pecite još pola sata. Neka se prohladi par minuta pre služenja.
SA SAJTA LEPA&SREĆNA PROČITAJTE JOŠ:
(Kurir.rs / Lepa&Srećna / Foto: Shutterstock)