PILETINA "HARMONIKA": Ovakvo pileće belo meso još niste jeli! (RECEPT)
Sečenje pilećih grudi na poseban "haselbak" način je tajna ovog atraktivnog i ukusnog jela, piše Lepa&Srećna.
Sastojci:
500 gr pilećeg belog mesa
100 gr kačkavalja
100 gr slanine
ljuta papričica
so i biber
ulje
Priprema:
Rasecite meso na krupnije delove (ako je pile manje, uzmite dva bela mesa pa prepolovite). Zasecite svaki komad po gornjoj površini, tako da zarez ide do oko 2/3 debljine komada (da liči na harmoniku). U svaki zarez stavite po parče slanine i kačkavalja. U svaki drugi ili treći zarez stavite komadić ljute papričice. Vrlo malo posolite (pazite, slanina i kačkavalj su slani) i samo po ukusu pobiberite. Pecite u podmazanom plehu, na oko 200C oko pola sata.
NA SAJTU LEPA&SREĆNA PROČITAJTE JOŠ:
RECKAVI ŠVEDSKI KROMPIR (RECEPT)
ŠNICLE U SOSU OD SUPE IZ KESICE (RECEPT)
UDARNA DOZA ĐUMBIRA ZA IMUNITET
Foto: Shutterstock