JAVNO SU PROTIV RASIZMA, ALI U SVOJIM KUĆAMA... Belci moraju da ćute: Slučajni snimak marinca sa ženom izazvao buru!

Profimedia

Penzionisani kapetan američke mornarice izvinio se zbog pogrdnog i rasno nekorektnog jezika tokom razgovora sa suprugom, koji je slučajno strimovan uživo na Fejsbuku.

Razgovor između Skota Betmana i njegove supruge Nensi o protestima protiv rasizma širom Sjedinjenih Država slučajno je prošen uživo na fejsbuku oko 30 minuta.

Penzionisani kapetan upotrebio je pogrdan naziv za Afroamerikance i požalio se kako belci ne smeju da kažu ono što misle.

Nakon spornog razgovora, penzionisani kapetan dao je ostavku na mesto člana odbora u Alumni udruženju američke mornaričke akademije.

U saopštenju povodom ovog događaja Betman je istakao da nikada nije primereno "koristiti pogrdne izraze kada govorimo o našim bližnjima".

"Ne postoje reči koje na odgovarajući način mogu da izraze koliko smo moja supruga i ja poniženi i koliko se izvinjavamo zbog bezosećajnih stvari koje smo rekli, a koje su zabeležene na društvenim medijima", rekao je on.

JAVNO SU PROTIV RASIZMA, ALI U SVOJIM KUĆAMA... Belci moraju da ćute: Slučajni snimak marinca sa ženom izazvao buru!  Youtube

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Profimedia