JUNEĆI GULAŠ SA VINOM: Italijanski specijalitet za gurmane (RECEPT)

Shutterstock

Meka junetina isečena na komadiće prava je inspiracija za vešte kuvarice i kuvare! Ovo je italijanska verzija popularnog gulaša, piše Lepa&Srećna.

Sastojci:

  • 500 gr junetine
  • 3 glavice luka
  • 3 dcl crnog vina
  • 50 gr putera
  • ulje
  • so i biber
  • nekoliko zrna kleke
  • 2 lista lorbera
  • 1 kašika brašna

Priprema:

Meso isecite na komadiće, posolite i pobiberite pa uvaljajte u brašno. Na ulju otopite pola putera pa kratko ispržite kockice mesa. Izvadite i ostavite ih na toplom. U masnoću dodajte ostatak putera i luk iseckan na rebarca.

Kad malo omekša, dodajte lorber, kleku i ostale začine pa sipajte i pola čaše vina. Kad se sve sjedini, vratite i meso i nalivajte naizmenično vinom i vodom da meso omekša a sos se lepo ujednači.

Na sajtu Lepa&Srećna pročitajte još:

TIKVICE SA FETA SIROM (RECEPT)

POGAČICE S JAGODAMA (RECEPT)

KEKS TORTA S JAGODAMA (RECEPT)

Kurir.rs/Lepa&Srećna/Foto: Shutterstock