Super jelo
RECEPT KOJI SE SPREMA U PAUZI OD POSLA: Ova nutritivna BOMBA okrepiće vas u VRELIM DANIMA
Jako fina pileća topla salata, koja je ujedno i glavno jelo, a posebnu draž joj daje dodatak meda, balzamovo sirće i maslinovog ulja aromatiziranog tartufom.
Sastojci
- pileći file, 500 g
- med, 30 g od bagrema
- balzamovo sirće, 20 ml
- crveni radič, 300 g
- matovilac, 100 g
- parmezan, 50 g
- ulje od tartufa
- ekstra devičansko maslinovo ulje
- so
- beli biber
Obe salate očistimo i operemo, a crveni radič i piletinu nasečemo na trakice.
U tigamnju na ugrijano maslinovo ulje, dodamo piletinu, začinimo solju i biberom, te mešajući pržimo tri, četiri minute, sa svih strana.
Zatim dodamo balzamovo sirće, dodamo med, i pržimo još minut.
Na kraju dodamo trakice crvenog radiča, promešamo i sklonimo s vatre.
Na tanjur stavimo matovilac, preko njega piletinu i crveni radič, prelijemo umakom od pečenja, narendamo listiće parmezana, pokapamo maslinovim ulje i poslužimo.
Foto: Shutterstock
kurir.rs/net.hr