OGLASILA SE DOKTORKA IZ NS POSLE UVREDA STUDENTKINJI Reagovala sam u afektu, vređala je i ona mene ali to nije snimljeno

Facebook Printscreen

NOVI SAD - Doktorka iz Novog Sada, zaposlena u Kliničkom centru Vojvodine, koja je uvredila na rasnoj osnovi studentkinju iz Irske, oglasila se nakon pisanja medija o tom slučaju i navela da je odreagovala u afektu, te da se izvinjava.

Saopštenje doktorke prenosimo u celosti, objavio je Radio 021.

Dana 29. 6. 2020. godine dogodio se nemili događaj u liftu, u Novom Sadu, u zgradi u kojoj živimo svi mi, učesnici predmetnog događaja. Navedeni događaj izazvao je brojne reakcije u društvu, medijima i interpretiran je na pogrešan način.

Facebook Printscreen 
foto: Facebook Printscreen

Naime, kritični događaj je mene stavio u kontekst osobe koja mrzi ljude druge nacije ili boje kože, što nije tačno. Na nezakonito napravljenom snimku zabeležen je samo deo našeg celokupnog konflikta, i to onaj deo u kom sam ja u afektu izrekla neprimerene reči.

Prethodne uvrede na moj račun od strane komšinice se nisu čule, jer nisu snimljene. Radilo se o internoj svađi dve osobe, a tom prilikom je i meni upućeno par uvreda koje su mi teško pale. Moguće je da sam tako izazvana izgovorila i neke neprimerene reči, bez razmišljanja.

Pre svega, istakla bih da ja ne mrzim bilo koga, ali sam predmetnom prilikom odreagovala u afektu, a sve izazvana prethodnim reakcijama svoje komšinice sa kojom sam se našla u liftu. Namera mi nije bila da uvredim bilo koga, naprosto sam bila izazvana njenim nepristojnim ponašanjem.

S obzirom na to da je nezakonito napravljen snimak završio i na društvenim mrežama i u drugim medijima i izazvao brojne reakcije i komentare, dovodeći time moju profesiju u centar pažnje događaja koji se tiče isključivo komšijskog nesporazuma i konflikta, ukazala bih da ja lično lekarsku pomoć nikad nisam, niti bih odbila bilo kojoj osobi, bez obzira na boju kože.

Navedeno dokazuje činjenica da sam nebrojeno puta u toku svoje lekarske karijere pomogla i izlečila ljude druge vere, nacije i boje kože. U svojoj dugogodišnjoj lekarskoj karijeri i u odnosu s pacijentima, uvek sam se ponašala u skladu sa lekarskom etikom i kodeksom, a svoj posao lekara ću i dalje obavljati revnosno, posvećeno, odgovorno, kao što sam i do sad činila.

Ovim putem bih se izvinila svojoj komšinici zbog neprijatne situacije u kojoj smo se zajedno našle, usled nesmotrenih reakcija. Žao mi je što se predmetni događaj desio i nadam se da do ovakvih situacija više neće doći. Posebno mi je žao što je izvlačenjem iz konteksta, i objavljivanjem samo dela neprijatne situacije, koji je snimljen, u loš kontekst stavljen i moj grad Novi Sad u kom sam rođena i u kom sam odrasla i za koji smatram da je poseban, upravo zbog svoje različitosti, višenacionalnosti i tolerancije.

Doktorka je specijalista interne medicine u Kliničkom centru Vojvodine. Ona navodi da je rođena u Novom Sadu, dok se u zvaničnoj biografiji na sajtu privatne poliklinike u kojoj je takođe zaposlena navodi da je rođena u Beogradu, ali odrasla u Novom Sadu.

(Kurir.rs/Radio 021)