saveti

OVE 4 GREŠKE SVI RADIMO KAD MUTIMO PALAČINKE! Jednu stvar uvek preskočimo, a ona je KLJUČNA za najbolju poslasticu!

Foto: Profimedia

Bez obzira na to koje palačinke volite, sigurno tokom pripreme možete da pravite neke greške zato je potrebno obratiti pažnju na sitnice.

Prvo je važno da budete strpljenje!

Previše mešanja

Iako imate potrebu da sve grudvice brašna razbijete, ali priprema palačinki je situacija u kojoj ne smete da mnogo mešate. Smesu ne smešte previše da meštate jer će se gluten početi da se razvija i testo će postati elastično, što znači da će palačinke biti gumenaste.

Foto: Profimedia
foto: Profimedia

Premalo strpljenja!

Testo za palačinke bi trebalo kratko da odstaji. Kako bi tvoje palačinke bile savršene, smesu prekrijte i pusti da stoji do pola sata.

Foto: Profimedia
foto: Profimedia

Nedovoljno zagrijan tigan

Ako vaš tiganj nije zagrejan, testo će se beživotno razliti i upiti ulje kojim ste premazali tiganj. Ako niste sigurni da se tiganj ugrejao, probajte da sa malom palačinkom.

Foto: Profimedia
foto: Profimedia

Pre vremena okretanje palačinki

Strpite se pre nego što okrenete palačinku sve dok sa donje strane ne poprime lepu zlatnu boju. A ako spremate američke, prevrtanje morate uraditi što pažljivije kako se ne bi ispuvale i izgubile "pufnastu" teksturu.

Foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

kurir.rs/miss