keto krofnice

INTERNET POLUDEO ZA KROFNAMA BEZ BRAŠNA I ŠEĆERA! Čak se i ne prže u ulju, a PREUKUSNE su! Jedite ih bez GRIŽE SAVESTI

Profimedia

Slasne krofnice bez brašna, šećera i prženja u dubokom ulju? O da, postoji takav recept i čak je jednostavniji i ukusnije od originalne verzije! Reč je o keto krofnicama, odnosno smesi za testo sa minimum ugljenih hidrata.

Možete ih jesti bez griže savesti jer nemaju sve one kritične sastojke kojih se uvek pribojavamo i uklapaju se u režime ishrane siromašne ugljenim hidratima.

No, ako s druge strane ne vodite računa i samo želite da krofnice pripremite bez prženja onda umesto kokosovog i abdemovog brašna koristite obično pšenično, a umesto eritritola - beli šećer.

Potrebni sastojci:

  • 2 jaja
  • prstohvat soli
  • 180 g krem sira (ili niskomasnog krem sira)
  • 75 g kokosovog brašna
  • 75 g bademovog brašna (blanširanog samlevenog badema)
  • 1 prašak za pecivo
  • 10 g eritritola (ili običnog šećera)
  • kora od limuna
  • ulje


Priprema:

1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Obložite pleh pek-papirom.

2. Pomešajte u posudi sir, jaja, koru limuna i eritritol. U smesu dodajte kokosovo i bademovo brašno, prašak za pecivo i psrtohvat soli, pa sve mešajte dok ne dobijete glatko testo. Ostavite da odstoji 10 minuta. Ako je testo premekano, dodajte još malo brašna.

3. Kašiku umočite u ulje, pa njom vadite male količine testa iz smese. Oblikujte kuglice i slažite ih na pleh, ali ne preblizu jednu drugoj.

4. Pecite kuglice u 15-20 minuta dok ne dobiju zlatnožutu boju. Po želji ih pospite prah šećerom i služite sa prilogom po želji - čoko kremom, marmeladom, karamalom...

kurir.rs/blicžena