Ova ekonomična, brza i ukusna torta toliko je jednostavna za pripremu da će je bez problema pripremiti i oni kojima slatkiši baš nikad ne uspeju.
Sastojci:
400 g grčkog jogurta
4 jaja
100 g šećera
50 g kukuruznog škroba (gustina)
1 kašičica praška za pecivo
narendana korica limuna
Priprema:
Uključite rernu na 170 stepeni. Odvojite žumance od belanca u dve zasebne činije. Istucite žumanca i šećer pa dodajte grčki jogurt i sve dobro promešajte. Istucite belanca u sneg te ga prebacite u kremu. Lagano mešajte dok se krema ne sjedini. Potom dodajte kukuruzni škrob, prašak za pecivo i naribanu koricu limuna i sve dobro promešajte. Obložite dno kalupa za tortu papirom za pečenje. Ulijte kremu u kalup i stavite u pećnicu da se peče otprilike 45, 50 minuta. Tortu ostavite da se ohladi pre nego što je izvadite iz rerne. Pre posluživanja, tortu pospite šećerom u prahu.
Kurir.rs/K.Đ/Tportal, Foto: Profimedia