Manje više svi spremamo ćufte na sličan način, a sada vam donosimo novi predlog kako da ih spremate.
Naime, reč je o ćuftama od piletine i tikvica, koje verovatno do sada niste probali.
Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- velika rendana tikvica
- veliki rendani luk
- malo kisele vode
- malo korijandera
- kurkuma
- so i biber
- peršun
- veza bosiljka
- 3 čena belog luka
- 50 ml maslinovog ulja
Priprema:
Ćuftice napraviti od mlevene piletine, rendanog luka i tikvice, koju ne treba ocediti od vode.
Dodati začine i malo kisele vode.
Peći u plehu obloženim pek-papirom oko 20 minuta na 200 stepeni.
Preliv napraviti od u blenderu pomešanog bosiljka, belog luka i maslinovog ulja.
Poslužiti uz svež krastavac.
Shutter
Kurir.rs/I.B.