Krofne su omiljena poslastica, a sad možete da ih spremate i u rerni.
- 10 g svežeg kvasca
- 100 ml mlakog mleka
- 1 vanilin šećer
- 3 kašike šećera
- 1 jaje
- malo soli
- 300 g brašna
- 30 g putera (sobne temperature)
- 1 jaje za premazivanje
Za punjenje:
- 2 kašike pavlake 20%mm
- 1 vanilin šećer
- 1 kašika šećera
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Kvasac rastvorite u mleku, zatim dodajte vanilin šećer, šećer, jaje i so i umutite. Zatim dodajte brašno (ostavite samo 1. kašiku). Umesite testo, pa dodajte onu 1. kašiku brašna što ste odvojili. Opet umesite i dodajte maslac, pa rukom sjedinite maslac sa testom. Ostavite testo da odmara sat vremena. Nakon toga premesite testo i razvucite na debljinu oko 4-5 mm. Čašom vadite krofne. Ređajte ih u pleh obložen pek papirom. Ostavite da odstoje pola sata. Napravite punjenje za krofne tako što ćete u posudu sipati pavlaku, vanilin šećer i običan šećer, pa promešajte. Uzmite čašu za rakiju i njenim dnom napravite udubljenje u krofnama. Umutite jaje i premažite obode krofni. Napunite pavlakom i pecite na 180°C 25 minuta. Kada se ispeku pospite šećerom u prahu.
kurir.rs/kuvajmolako