Potrebno je:
12 parčića tost hleba
1 čaša kisele pavlake
3 jajeta
1/2 kašičice soli
20 kolitova praziluka
1 crvena sveža paprika
1 žuta/zelena paprika
12 lenti slanine
1 kašičica origano
150 g kačkavalja
PRIPREMA:
Tost hleb iseći čašom, koja odgovara kalupima za projice. Kalupe premazati uljem ili margarinom. U odgovarajuću posudu umutiti jaja sa pavlakom, dodajući so. Smesu sjediniti i odložiti.
Crvenu, zelenu/žutu papriku iseći na kolutove, pa ih podeliti na polovine. Praziluk iseći na kolutove, koliko smatrate da stavite unutra kalupa. Na kockice ili štapiće naseckajte deo kačkavalja (1-2 kockice u svaki kalup).
U kalupe staviti tost hleb. Slaninu staviti okolo tost hleba, u krug, zatim 1/2 umućene smese pavlake i jaja, dodati iseckane kockice kačkavalja, pa ostatak smese. Odozgo staviti pripremljenu papriku, tako da bude šareno (dekorativno). Dodati kolutove praziluka i posuti origanom.
Rernu uključiti na 200 C i peći nekih 10-ak minuta, dok slaninica lepo požuti i smesa unutar korpica bude pečena. U međuvremenu dok se korpice peku, izrendati ostatak kačkavalja na krupno rende.
Kada su korpice pečene, izvaditi iz rerne i posuti kačkavaljem i po želji još malo origanom i vratiti na 5 minuta da se kačkavalj otopi. Sačekati malo da se prohladi, izvaditi iz kalupa i poslužiti. Uživajte u predivnom ukusu. .
Kurir.rs / recepti.com / M.M.