Posno pohovanje u pivu kukuruznom brašnu i kukuruznom grizu ( palenta ). Ovako može da se pohuje bilo koja vrsta ribe ( morska, rečna, a odlična je i za sve vrste fileta ), posne ćufte, tikvice, patlidžan, pečena paprika i još mnogo drugih vrsta povrća ili onoga što volite. Ovaj put smo pohovali ribu.
Potrebni sastojci za pohovanje 1 kilograma ribe:
- 1 kg. ribe (ako pohujete manje i tanje komade potrebno je više smese za pohovanje)
- 3 kašike brašna
- 2 kašike kukuruznog griza (palenta)
- 1 kašika sitne crvene paprike
- 1 kašika senfa
- 2 prstohvata soli (još za soljenje ribe)
- malo bibera
- 200 - 230 ml. kisele vode
- 200 gr. prezli
- ulje za duboko prženje, oko 600 ml
Priprema:
Ribu isecite kako vam odgovara, prosušite u salveti i posolite. Napravite smesu od svih navedenih sastojaka osim prezli.
Komade ribe zaronite u pripremljenu smesu pa u prezle. Pržite u vrelom ulju, ako su veći komadi podesite temperaturu ringle na srednje. Poslužite uz marinadu od belog luka, limuna, krompir salatu ili pomfrit.
Kurir.rs / serpica recepti / M.M.