SRBIN KUPIO RAKIJU OD ALBANCA PA OSLEPEO 5 preminulo od trovanja, Ivan iz Gračanice jedva preživeo, sad mora na operaciju u Rusiju

Profimedia

Ivan Vasić (45) iz Gračanice oslepeo je nakon što je kupio rakiju sumnjivog porekla od Albanca iz Orahovca.

Podsetimo, od posledica konzimiranja rakije, koju je prodavao Albanac iz Orahovca, otrovalo se sedam osoba, od kojih je čak petoro preminulo.

Braća Dragan (62) i Bratislav (59) Đorić i njihov komšija Miodrag Bojković (66) iz srpskog sela Prilužje kod Vučitrna preminuli su za dva dana u teškim mukama. Još dvoje sa Kosova i Metohije preminulo je od posledica trovanja metil-alkoholom.

Albanac koji je prodavao rakiju, otkriven je kada je njegov broj nađen u telefonu jednog od preminulih. Međutim, odlukom sudije osumnjičeni je pušten na slobodu usled nedostatka dokaza.

Ivan Vasić je preživeo, ali su posledice velike. Naime, nada da ponovo progleda došla je iz Rusije, sa klinike "Sveruski centar za platičnu i očnu hirurgiju", samo za jednu operaciju potrebno je 5.500 evra, a procenjeno je da će Vasić morati najmanje pet puta da se operiše. Vasići su uspeli da skupe mali deo novca ali očekuju i pomoć građana. Tako je u Gračanici postavljen štand za prikupljanje pomoći za Ivana, koji bi u oktobru trebalo da ode na prvu operaciju u rusku kliniku.

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović kazao je da je lokalna samouprava uz Ivana i da će pomoći u skladu sa svojim mogućnostima.

Oni koji nisu u mogućnosti da novac ostave na štandu, a žele da pomognu Ivanu sredstva mogu uplatiti i sledeće žiro račune: Dinarski račun 205-9011007610046-17, Devizni račun: RS35205903102392683615, Ivan Vasić, Komercijalna banka, A.D Beograd.

(Kurir.rs)