SLUČAJ PETOGODIŠNJE DEVOJČICE IZ ZAJEČARA: Zašto je zaista oduzeta? Oglasio se i ministar Đorđević (KURIR TELEVIZIJA)

Adria Media TV

This browser does not support the video element.

SLUČAJ PETOGODIŠNJE DEVOJČICE IZ ZAJEČARA! Zašto je zaista oduzeta, oglasio se i ministar Đorđević (KURIR TELEVIZIJA)  Kurir televizija

Slučaj petogodišnje devojčice iz Vratarnice kod Zaječara, koja je iz hraniteljske porodice data na usvajanje uznemirio je javnost u Srbiji.

Ministar Zoran Đorđević kaže za Kurir televiziju da je sudskom odlukom roditeljima oduzeto roditeljsko pravo i da očekuje pokretanje pitanja krivične odgovornosti svih onih koji prete zaposlenima u zaječarskom Centru za socijalni rad.

Petogodišnja devojčica iz Vraternice provela je četiri godine u hraniteljskoj porodici u Velikom izvoru, dok se njena majka nalazi u porodičnom smeštaju u drugom selu.

Ocu Ljubiši Stefanoviću je u februaru sudskom odlukom oduzeto roditeljsko pravo, pa je devojčica data na usvajanje.

Kako on tvrdi, razlog za oduzimanje roditeljskog prava, jeste siromaštvo, te je njegova izjava pokrenula čitavu lavinu komentara na društvenim mrežama.

Mrežama se danima šire informacije u kojima se optužuje Centar za socijalni rad u Zaječaru i nadležno Ministarstvo za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja.

Tim povodom se oglasio i ministar Zoran Đorđević.

- Ovde se radi o sudskoj odluci, nema nikakve veze sa Ministarstvom ili sa mnom kao ministrom, bio je jasan ministar.

U Centru za socijalni rad procenili su da problem ne leži u siromaštvu, već je drugačije prirode, pa su dete smestili u jednu, a majku u drugu porodicu.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU