PRAVA STARINSKA PITA SA ZELJEM! Ovaj recept, od domaćih razvijenih kora, će vam postati OMILJENI!
Potrebni sastojci za kore:
- 500 g brašna
- 250 ml mlake vode
- 1 kašičica soli
Za fil:
500 g zelja300 g sira
3 jajeta
1 kašičica kisele pavlake
1 kašičica soli
Način pripreme:
Zamesiti testo od brašna, soli i mlake vode. Testo ostaviti da odmara oko 30 minuta. Za to vreme dok testo odmara očistiti zelje i sitno ga iseckati, dodati sir, pavlaku, jaja i so. Sada se vraćamo testu koje je odstajalo. Odvojiti testo na nekoliko loptica -veličine veće jabuke. Svaku koru razvlačiti na stolnjaku koji je pobrašnjen. Razuvčenu koru poprskati uljem i staviti fil. Rolnu koju smo dobili uvijamo u krug podižući stolnjak u vis. Tako uraditi sa svim lopticama koje smo razvlačili. Gotovu pitu pre pečenja premazati sa 2 kašike kisele pavlake i jednim jajetom. Pitu peći na 200 C oko 30 minuta.
Kurir.rs / recepti.com / M.M.