VUČIĆ DOČEKAO ALBERTA II: Potpisan sporazum o saradnji, Albert II odlikovan Ordenom! Vučić: Dve države ponosne na svoju istoriju

Zorana Jevtić

Danas je u zvaničnoj poseti Srbije princ Albert Drugi od Monaka, a domaćin mu je predsednik Aleksandar Vučić.

VUČIĆ DOČEKAO ALBERTA II: Potpisan sporazum o saradnji, Albert II odlikovan Ordenom! Vučić: Dve države ponosne na svoju istoriju Izvor: Youtube

Princ: Hvala vam izuzetno na odlikovanju

Javnosti se obratio i knez Albert II od Monaka i istakao da mu je izuzetna čast što je danas u poseti Srbiji i što je imao razgovore sa predsednikom Srbije i srpskim predstavnicima.

-Hvala vam izuzetno na odlikovanju, veoma sam ponosan što sam dobio ovo odličje. Prilika koja mi se sada pruža jeste da dam novi zamajac našim odnosima. Takođe, imamo novu etapu i u ekonomskim odnosima, ovaj sporazum će doprineti produbljivanju kontakata i odnosa - rekao je knez Albert II.

Zorana Jevtić 
foto: Zorana Jevtić

Vučić: Dve država posebne na svoju istoriju

-Imamo izuzetnu čast da budemo domaćini i da ga dočekamo u njegovoj prvoj zvaničnoj poseti Beogradu. Naučio sam mnogo stvari o Monaku i od kneza Alberta II. Uveren sam da ćemo posle potpisivanja memoranduma našu saradnju učiniti mnogo boljom. I Srbija i Monako, iako su dve veoma različite države, mogu biti ponosne na svoju istoriju. Hvala njegovom visočanstvu što je prihvatio poziv da dođe u posetu Srbiji. Želim da kažem da sam ponosan što sam mogao da uručim Orden Srbije na lenti knezu Albertu II od Monaka, a u razgovoru u četiri oka sam pitao mnogo i učio - rekao je predsednik Srbije.

Zorana Jevtić 
foto: Zorana Jevtić

- Razgovarali smo o evropskim integracijama Srbije i uveren sam da će ova poseta pružiti snažan podstrek u ovom periodu.

-Razgovarali smo i o borbi sa pandemijom koronavirusa i želim da istaknem da se Kneževina Monako sa uspehom bori protiv te opasne infekcije, razmenili smo iskustva. Takođe, nadam se da ćemo posebno podstaći razvoj turizma, kao i da će biti više Srba pored Novaka Đokovića, koji će putovati u Monte Karlo i svoj novac ostavljati tamo, kao što će i oni dolaziti ovamo. Razgovarali smo o ukupnoj ekonomskoj saradnji i tu naši odnosi mogu dodatno da se poprave u budućnosti. Razgovarali smo i o evropskim integracijama Srbije i zamolili smo za njihovu podršku. Nadam se da će se Knez Albert u Srbiji da osećati kao kod kuće- istakao je Vučić.

Potpisan sporazum o saradnji, Albert II odlikovan Ordenom

Kurir Printscreen 
foto: Kurir Printscreen

U toku je potpisivanje sporazuma o saradnji između Srbije i Monaka.

Nakon plenarnih razgovora delegacije su pristupile potpisivanju sporazuma o saradnji u prisustvu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i Nj.S.V. kneza Alberta II od Monaka.

Sporazum su potpisali predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i izvršni direktor Privrednog odbora Monaka Gijom Roz.

Kurir Printscreen 
foto: Kurir Printscreen

Plenarni razgovori delegacije Republike Srbije i Kneževine Monako, predvođeni predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Zorana Jevtić 
foto: Zorana Jevtić